15.6.15

Monday Blues #23: Florence + The Machine

 

Παρά τον εμπορικό ήχο, η τρίτη δουλειά της Florence διατηρεί αλώβητη τη μουσική της περσόνα και ανακηρύσσεται δίσκος της εβδομάδας.


Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη εδώ.

12.6.15

Jamie xx - In Colour

Είδος:  Electronic
Κυκλοφορεί:  1 Ιουνίου 2015


     Το να καταγραφεί σε μία κριτική ότι το ντεμπούτο του Jamie xx είναι ένα καλό άλμπουμ, είναι σχεδόν αυτονόητο: δεν διαφωνεί και κανείς πάνω σε αυτό, πέρα από δυο τρεις "αιρετικούς" του διεθνούς μουσικού τύπου. Το επιπλέον ζήτημα που προκύπτει στην περίπτωση τέτοιων εκκωφαντικών κυκλοφοριών είναι να προσδιοριστεί το εν δυνάμει εκτόπισμά τους στη σύγχρονη μουσική πραγματικότητα –και η εξέταση του "In Colour" υπό ένα τέτοιο πρίσμα αναδεικνύει ορισμένες ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες προοπτικές.

Ολόκληρη η κριτική εδώ.
     
    
Βαθμολογία:  8½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:
Gosh
, Loud Places , The Rest Is Noise

8.6.15

Monday Blues #22: Jamie xx


Το ντεμπούτο του Jamie xx δεν είναι απλά ο δίσκος της εβδομάδας, αλλά και ένας από τους καλύτερους του 2015 −εντός και εκτός των συνόρων της ηλεκτρονικής σκηνής.

Διαβάστε ολόκληρη τη στήλη εδώ.

5.6.15

Mumford & Sons - Wilder Mind

Είδος:  Pop
Κυκλοφορεί:  4 Μαϊου 2015


     Folk συγκρότημα οι Mumford & Sons. Ναι, πώς... Όση σχέση έχουν οι Evanescence με το γνήσιο gothic ή η Taylor Swift με την αυθεντική country, άλλη τόση έχουν και οι Mumford & Sons με την πραγματική folk. Και όχι επειδή στον τρίτο τους δίσκο οι Βρετανοί εγκαταλείπουν το μπάντζο και το κοντραμπάσο∙ στην πραγματικότητα ποτέ δεν ήταν folk. Ο folk ήχος δεν ήταν τίποτα περισσότερο από μια αμφίεση, η οποία απλούστατα πόνταρε στο ρεύμα της εποχής για να ντύσει τον κραυγαλέα ποπ πυρήνα της μουσικής τους.

Ολόκληρη η κριτική εδώ.
     
    
Βαθμολογία:  4½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Wilder Mind , Believe , Tompkins Square Park