2.6.11

Arctic Monkeys - Suck It And See


Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  6 Ιουνίου 2011




     Η μπάντα που παρέδωσε μαθήματα indie rock στα 00's επιστρέφει αλλαγμένη και ανανεωμένη στο τέταρτο album της, συνεχίζοντας να παράγει καταπληκτική μουσική!
     Το ντεμπούτο των Arctic Monkeys ήταν αναμφίβολα στους 5 καλύτερους δίσκους της περασμένης δεκαετίας. Το δεύτερο album ήταν επίσης εξαιρετικό, ενώ στο τρίτο είδαμε ίσως το μοναδικό μικρό στραβοπάτημα στην πορεία τους.
     Το Indiego Sound είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει ότι το "Suck It And See" είναι κοντά στα επίπεδα του δεύτερου δίσκου του συγκροτήματος! Πρόκειται για ένα mix 'n' match album, ένα ηχητικό κολλάζ βρετανικών και αμερικάνικων στοιχείων, ιδιαίτερα πετυχημένο, συνεκτικό και κατασταλαγμένο. Είναι δομημένο πάνω σε παλαιότερές τους ιδέες και από τα τρία albums, με πινελιές psychedelic, garage, μέχρι και stoner rock. Σε καμία περίπτωση, πάντως, δεν υπάρχει στασιμότητα στον ήχο, γεγονός που καταγράφεται στα υπερ. Πέρα από αυτά, οι κιθάρες είναι για μία ακόμα φορά εξαιρετικές, με μια περισσότερο vintage χροιά, οι συνθέσεις όμορφες και καλοδουλεμένες, συχνά πολύ μελωδικές, αλλά ποτέ γλυκανάλατες, ενώ στιχουργικά ο Alex Turner αποδεικνύει και πάλι τη μαεστρία, την ασύλληπτη εφευρετικότητα και την αστείρευτη φαντασία του.
     Από άποψη θεματολογίας, έχουμε να κάνουμε κυρίως με μικρές καθημερινές προσωπικές ιστορίες, συνήθως ερωτικού χαρακτήρα, δοσμένες με άφθονο ρομαντισμό, αφοπλιστική ευθύτητα και ενίοτε σαρκασμό. Φυσικά, η γνωστή εικονοπλαστική τακτική και οι ιδιοφυείς μεταφορές του Alex Turner δηλώνουν όπως πάντα το "παρών".
     Αν υπάρχει σημείο στο οποίο χωλαίνει εδώ o Turner, αυτό είναι η ερμηνεία του. Ενώ τα κομμάτια είναι στην πλειοψηφία τους ζωηρά, παιχνιδιάρικα και αρκετά δυναμικά, εκείνος τα ερμηνεύει όλα με τον ίδιο πεζό, άχρωμο και ξεψυχισμένο τρόπο, σε μια προσπάθεια ίσως να δείξει πλέον ωριμότερος και σοβαρότερος. Το αποτέλεσμα είναι τα κομμάτια να συγκρατούνται από το να απογειωθούν. Αυτό πάντως δεν προκαλεί ιδιαίτερη ζημιά, μιας και το album είναι πολύ καλό για να χαντακωθεί τόσο εύκολα.
     Σίγουρα θέλει κάποιο χρόνο και αρκετά ακούσματα (ιδιαίτερα από τους fans των πρώτων albums), αλλά αν το πάρεις απόφαση ότι οι Monkeys των 00's τελείωσαν και συμβιβαστείς με το γεγονός ότι πλέον έχουμε να κάνουμε με ένα άλλο συγκρότημα, το "Suck It Αnd See" είναι ένα απολαυστικό άκουσμα.

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  She's Thunderstorms Piledriver WaltzThe Hellcat Spangled Shalalala , Reckless Serenade

Myspace

Δεν υπάρχουν σχόλια: