3.12.11

The Black Keys - El Camino


Είδος:  Garage Rock  /  Blues Rock
Κυκλοφορεί:  5 Δεκεμβρίου 2011




    Και ενώ πολλά από τα μεγαλύτερα μουσικά περιοδικά βιάστηκαν να βγάλουν τις λίστες με τα καλύτερα του 2011, οι Black Keys κυκλοφορούν στην εκπνοή του έτους το rock'n'roll album της χρονιάς!
     Το ότι η λεγόμενη "κιθαριστική" rock μουσική με τη νέα δεκαετία έχει πάρει την κάτω βόλτα είναι λίγο πολύ γνωστό. Οι περισσότερες μπάντες φέτος το γυρίζουν στο ηλεκτρονικό, ενώ οι λίγες που επιμένουν στην κιθάρα είτε αποτυγχάνουν πλήρως (Red Hot Chili Peppers, Beady Eye, Strokes), είτε βγάζουν καλούς δίσκους που όμως πλέον δε συγκλονίζουν (Arctic Monkeys, Yuck , Vaccines, Foo Fighters).
     Τα πράγματα είναι απλά. Αν κάθε χρόνο έβγαιναν 2-3 albums σαν το El Camino των Black Keys, η rock μουσική θα είχε βρει τη σωτηρία της! Μόνο 1μισι έτος έχει περάσει από την τελευταία του δουλειά και το συγκρότημα κατάφερε να γράψει έναν απολαυστικότατο και διασκεδαστικότατο garage rock δίσκο, που χωρίς ιδιαίτερη φιλοσοφία καταφέρνει να σε ξεσηκώσει. Είναι ο δίσκος που σε προηγούμενη δεκαετία θα γινόταν must σε κάθε party και σε κάθε ροκάδικο. Είναι ο δίσκος που φιλοδοξεί να γράψει κάθε νέος μουσικός της αμερικανικής blues/garage rock σχολής. Είναι ο δίσκος που μετά από μερικά ακούσματα θα σου κολλήσει και θα αρνείται να αποχωριστεί το cd player σου.
     Ποια η συνταγή για όλα αυτά; Απλά, καλογραμμένα και καλοπαιγμένα riffs,  ανεβαστικοί groovy ρυθμοί, Danger Mouse να δίνει τον καλύτερό του εαυτό στην παραγωγή και μια tracklist που δεν κάνει πουθενά κοιλιά. Εντάξει, δεν μιλάμε για τελειότητα, έχουν υπάρξει και πιο ιδιοφυείς rock συνθέσεις, αλλά και δίσκοι με μεγαλύτερο βάθος. To El Camino παραμένει, όμως, μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες της χρονιάς. Έτσι, γιατι το rock'n'roll ζει!

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Lonely Boy , Gold On The Ceiling , Little Black Submarines , Run Right Back
Official Website

2 σχόλια:

SEN of man είπε...

Το αγαπημένο μου άρθρο σου!
-sen

Aris είπε...

Thanks αγαπητέ!