12.1.12

The Maccabees - Given To The Wild

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  9 Ιανουαρίου 2012


     Οι Maccabees αποτινάσσουν το "landfill indie" στίγμα που τους ακολουθούσε μέχρι σήμερα, μοστράρουν το νέο τους ήχο και παρουσιάζουν τον πιο ώριμο δίσκο της καριέρας τους.
     Αρκετές κριτικές έχουν ήδη γραφτεί για το συγκεκριμένο δίσκο, με τις απόψεις να διίστανται και την ποικιλομορφία στις βαθμολογίες να μπερδεύει τον ταπεινό ακροατή που θέλει να μάθει αν αξίζει να αφήσει τον οβολό του για να το αγοράσει. Το Indiego Sound μπορεί να καταλάβει και τους μεν και τους δε, μιας και η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση.
     Αν υπάρχει κάτι που δε χωράει αμφιβολία, είναι ότι οι βρετανοί πήραν πολύ στα σοβαρά την αποστολή για τον "δύσκολο" αυτό τρίτο δίσκο. Είναι ολοφάνερο ότι υπήρξε μια διάθεση για εξέλιξη και λίγο πειραματισμό, καθώς έχουμε μια ξεκάθαρη ηχητική αναβάθμιση. Ο πεζός, απλός ήχος δίνει τη θέση του σε έναν πιο γεμάτο με τη βοήθεια της σοβαρής παραγωγής, αλλά και της εξελιγμένης τεχνικής στο παίξιμο. Επίσης, έχουμε ένα υπερπλήρες tracklist με πολύ ζουμί (και αρκετές εντυπωσιακές ανθεμικές μελωδίες!), που αποτελεί εγγύηση ότι ο δίσκος θα μας απασχολήσει για καιρό.
     Από την άλλη, βέβαια, το αποτέλεσμα δεν προκαλεί και ιδιαίτερα μεγάλες εκπλήξεις, μιας και ούτε οι (ομολογουμένως βελτιωμένες) συνθέσεις έχουν φτάσει σε κορυφαία επίπεδα, ούτε ο νέος ήχος είναι κάτι ξεχωριστό που δεν έχουμε ξανακούσει. Ωστόσο, οι Maccabees κάνουν αυτό που ξέρουν πολύ καλύτερα από τη μέση indie μπάντα και με το νέο τους δίσκο ήρθε η ώρα να γίνουν κάτι μεγαλύτερο. Εξάλλου, μία τέτοια πρόοδος μόνο με καλές προσδοκίες μπορεί να μας γεμίσει. Μένει να τους δικαιώσει ο χρόνος!

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:   Grew Up At Midnight , Child , Feel To Follow , Pelican , Go
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: