2.7.13

Kodaline - In A Perfect World

Είδος:  Alternative Rock  /  Pop
Κυκλοφορεί:  17 Ιουνίου 2013


    Kodaline. Ένα ακόμα νέο όνομα από το BBC Sound Of 2013, μία ακόμη αδιάφορη προσθήκη σε μια λίστα που χρόνο με το χρόνο χάνει την αξία της, καθώς από τους 15 καλλιτέχνες, πλέον μετά βίας οι 5 έχουν ενδιαφέρον.
     Έρχονται από το Δουβλίνο και η μουσική τους μοιάζει εξωφρενικά πολύ με αυτή των Coldplay, ιδιαίτερα στις φάσεις που αντέγραφαν τους Radiohead. Στο ακόμα πιο pop βέβαια. Δεν υπάρχει καμία απόκλιση από την πεπατημένη, δεν υπάρχει κανένας προσωπικός χαρακτήρας, κανένα ρίσκο και καμία έμπνευση. Το "In A Perfect World" είναι ένας δίσκος που δεν έχει να πει τίποτα καινούριο. Μοιάζει μελετημένος για να πάει στα σίγουρα και σχεδιασμένος για να πουλήσει. Τόσο πολύ, που ίσως δεν το καταφέρει ούτε αυτό...
     Παρά τη μηδαμινή αυθεντικότητα της δουλειάς τους, ωστόσο, είναι αναμφισβήτητο το γεγονός ότι έχουμε να κάνουμε με ταλαντούχους μουσικούς. Η φωνή του Stephen Garrigan είναι αρκετά παραπάνω από καλή, ενώ στις live εμφανίσεις τους παίζουν πολύ καθαρά και στρωτά, όπως μπορεί να διαπιστώσει κανείς εύκολα στο youtube. Ακόμη, τα κομμάτια τους είναι καλοζυγισμένα, καλοπαιγμένα και ευχάριστα. Για κάποιον που δεν έχει ασχοληθεί με την pop/rock σκηνή της Βρετανίας που ξεφύτρωσε από το 2000 και μετά, ο δίσκος ενδεχομένως να αποτελέσει πολύ ευχάριστη έκπληξη.
     Για τα πιο εξοικειωμένα, όμως, αυτιά, οι Kodaline δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως. Περιμένουμε, λοιπόν, από το επόμενο album κάτι παραπάνω από μια αξιοπρεπή αναπαραγωγή ήχων που έχουμε ακούσει πολύ καλύτερα στο παρελθόν.
    

Βαθμολογία:  5½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
All I Want
, Love Like This , High Hopes

Δεν υπάρχουν σχόλια: