8.8.13

Fuck Buttons - Slow Focus

Είδος:  Electronic  /  Experimental
Κυκλοφορεί:  22 Ιουλίου 2013


  Το δίδυμο από το Bristol, που αποτελεί τους Fuck Buttons, κατάφερε να αναγνωριστεί ιδιαιτέρως στους κύκλους της εναλλακτικής σκηνής με το δεύτερο δίσκο του, ο οποίος κυκλοφόρησε το 2009. Έκτοτε μπορεί να έχουν περάσει τέσσερα χρόνια αποχής, όμως, απ' ό,τι φαίνεται από το νέο αυτό album, δεν έχουν χάσει καθόλου τη φόρμα τους.
     Για όσους έχουν έρθει σε επαφή με τους Fuck Buttons στο παρελθόν, το "Slow Focus" δεν κρύβει πολλές εκπλήξεις. Ο ήχος παραμένει ηλεκτρονικός, θορυβώδης αλλά και πειραματικός, σαν να έρχεται από το μέλλον. Οι συνθέσεις μακρόπνοες και μονότονες μεν, πάντα ουσιαστικές δε. Είναι το είδος της μονοτονίας που δημιουργεί τριβές, βάζοντάς σε αρχικά "στην πρίζα", να περιμένεις να δεις πως κλιμακώνονται τα κομμάτια. Και πάνω που διαπιστώνεις ότι αυτά κλιμακώνονται με το σταγονόμετρο, δίνοντάς σου σε κάθε φάση τους το minimum ώστε να μη βαρεθείς, ξαφνικά χάνεσαι μέσα στη βαβούρα και πιάνεις τον εαυτό σου να παρασύρεται και να ταξιδέυει στη βαθιά μελαγχολία που καμουφλάρεται έντεχνα πίσω από την πληθωρικότητα και τη φλυαρία του ήχου.
     Αν το "Slow Focus" δεν είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του, είναι χωρίς αμφιβολία ένα από τα καλύτερα ηλεκτρονικά albums της χρονιάς. Και επιπλέον, είναι από τα albums εκείνα που όχι μόνο αξίζουν να ακουστούν από τους φίλους τους είδους, αλλά είναι ικανά να μυήσουν και όσους δεν έχουν τέτοια ακούσματα.

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Brainfreeze , The Red Wing , Sentients , Stalker

Δεν υπάρχουν σχόλια: