4.11.20

Listomania #39: 10 Από Tα Καλύτερα Μουσικά Θέματα Που Ακούστηκαν σε Βιντεοπαιχνίδια

  


Φαινομενικά, η υπόθεση «μουσική» (ή «ήχος», με την ευρύτερη έννοια) δεν είναι και η πιο κρίσιμη παράμετρος, όταν μιλάμε για video games. Σε μια αγορά άμεσα συνυφασμένη με την τεχνολογική εξέλιξη είναι τα γραφικά εκείνα που κρίνουν τις πρώτες εντυπώσεις, η ιστορία (σε όσους τίτλους υπάρχει κάποιο σενάριο, τέλος πάντων) που δίνει «ψυχή» στα παιχνίδια και περισσότερο όλων, το gameplay, που είναι τελικά και ο παράγοντας που καθορίζει την απόλαυση της εμπειρίας περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο.

Παρόλα αυτά, είναι γεγονός ότι τα περισσότερα από τα κορυφαία παιχνίδια στην ιστορία του gaming είχαν μέσα σε όλα τους τα προτερήματα και πολύ προσεγμένη μουσική, με θέματα που σε πολλές περιπτώσεις χαράχτηκαν για πάντα στη μνήμη όσων τα έπαιξαν. Είτε μιλάμε για τις 8-bit συνθέσεις που έντυναν μουσικά τα παιχνίδια της δεκαετίας του ’80, είτε για σύγχρονα OST που επιστράτευσαν ολόκληρες συμφωνικές ορχήστρες, η καλή μουσική στα video games είναι ένα «εξτραδάκι» που συνεισφέρει σε μια ολοκληρωμένη οπτικοακουστική εμπειρία και συχνά γίνεται η λεπτομέρεια που τελειοποιεί τα παιχνίδια.

Η σημερινή στήλη παρουσιάζει μια εντελώς προσωπική επιλογή από 10 κορυφαίες στιγμές όπου ακούστηκε εξαιρετική μουσική σε βιντεοπαιχνίδια. Στη λίστα συμπεριλήφθηκε μόνο μουσική που γράφτηκε αποκλειστικά για παιχνίδια, με όριο το ένα κομμάτι ανά παιχνίδι.

Διαβάστε τη στήλη εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: