25.2.11

Beady Eye - Different Gear, Still Speeding

Είδος:  Rock / Britpop
Κυκλοφορεί:  28 Φεβρουαρίου 2011



     Οι Beady Eye είναι το νέο band που σχηματίστηκε από τα μέλη των Oasis, μετά την αποχώρηση του Noel Gallagher. Δυστυχώς, με το παρόν μετριότατο album επιβεβαιώνεται η αξία της παρουσίας του Noel στο θρυλικό συγκρότημα...
     Ίσως μία κριτική-σύγκριση με τους Oasis να μην είναι η σωστή προσέγγιση για ένα νεοσύστατο συγκρότημα που προσπαθεί να χαράξει τη δική του αυτόνομη πορεία, όμως και μόνο από τον τίτλο που δώσανε στο album τους (χώρια οι αναμενόμενες ομοιότητες στον ήχο) οι Beady Eye δε μας αφήνουν και πολλές επιλογές. Ο μικρός Gallagher, λοιπόν, αποτυγχάνει παταγωδώς στην προσπάθεια του να συνεχίσει χωρίς το μεγάλο του αδερφό, καθώς το Different Gear, Still Speeding είναι ένας αναπάντεχα ανέμπνευστος, βαρετός και ανούσιος δίσκος. Ανούσιος όχι τόσο γιατί δεν έχει να προσθέσει κάτι καινούριο που λείπει από τη μουσική του σήμερα (εξάλλου θα ήταν άδικο να το κρίνουμε μόνο σε αυτό το επίπεδο), αλλά κυρίως γιατί αυτό που πρεσβεύει δεν το υποστηρίζει καθόλου καλά! Το αποτέλεσμα είναι ο ακροατής να ψάχνει ένα ένα, ξανά και ξανά τα κομμάτια μήπως και εντοπίσει κάποιο ενδιαφέρον.. Και το κερασάκι στην τούρτα; Το πιο "δυνατό" μεταξύ αδυνάτων κομμάτι και single "The Roller" θυμίζει τόσο πολύ Instant Karma, που τα κόκκαλα του John Lennon θα τρίζουν αγριεμένα! Κρίμα...

Βαθμολογία:    4

Ξεχωρίζουν:  The Roller, Four Letter Word
Official Website:  www.beadyeyemusic.com
Myspace:  www.myspace.com/beadyeyetheband

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Δεν θεωρω καθολου σωστο το review απο τεχνικης αποψης.Διαβασα το review που εκανες για το καινουριο album των radiohead και ειναι πολυ καλο και αναλυτικο.Πιστευω θα επρεπε να κανεις το ιδιο και για το album των Beady Eye.Υποθετω το review θα το εγραψες εχοντας ακουσει μονο μια φορα και αυτη στα γρηγορα.Για να ειναι σωστο ενα review δεν πρεπει να βασιζομαστε στην πρωτη εντυπωση που μας δινει.Φαινετε και απο τις επιλογες των τραγουδιων που εβαλες που ξεχωριζουν κατα την αποψη σου.Αυτα τα δυο ειναι τραγουδια που εχουν κυκλοφορησει εδω και καιρο.Συνεπως τα εχεις ακουσει πανω απο μια φορα και μπορεις και τα κρινεις πιο αντικειμενικα.Γιατι δεν εκανες το ιδιο και για τα αλλα τραγουδια του αλμπουμ;Ολα αυτα τα λεω οχι για να σου επιτεθω απλως δεν θελω να βλεπω review χωρις αναλυση και αντικειμενικοτητα.

Aris είπε...

Καταρχάς χαίρομαι που σου άρεσε το "review" των Radiohead. Και βάζω εισαγωγικά, γιατί το ύφος του blog είναι συγκεκριμένο και τα κείμενα που γράφω είναι πολύ μικρά σε έκταση, αλλά και ελλιπή σε περιεχόμενο για να χαρακτηριστούν "reviews" με την κανονική σημασία της λέξης. Γι' αυτό και κάτω από τον τίτλο του blog χρησιμοποιώ τον όρο "σύντομη παρουσίαση". Για τους Radiohead έγινε μία εξαίρεση και για πρώτη φορά ανέλυσα κομμάτι προς κομμάτι ένα album και κατά συνέπεια προέκυψε το μεγαλύτερο κείμενο σε σύγκριση με τα υπόποιπα που έχω γράψει. Όσο για το άλλο που λες, κι όμως το album το άκουσα αρκετές φορές και παρόλα αυτά δεν εντόπισα το βάθος που ενδεχομένως εντόπισες εσύ. Επίσης, μέσα στα τραγούδια που είχαν κυκλοφορήσει καιρό πριν συγκαταλέγεται και το Bring The Light (μάλιστα ήταν αυτό που ακούστηκε πρώτο απ όλα), το οποίο δεν αναφέρω στα προτεινόμενα.
Απ' ό,τι φαίνεται έχουμε απλώς διαφορετική άποψη για το συγκεκριμένο album. Σε κάθε περίπτωση σ'ευχαριστώ που μπήκες στον κόπο να εκφράσεις την άποψή σου.