16.2.11

PJ Harvey - Let England Shake

Είδος:  Alternative Rock
Κυκλοφορεί:  14 Φεβρουαρίου 2011





     Ο νέος δίσκος της PJ Harvey μόλις κυκλοφόρησε και σηματοδοτεί τον απόλυτο μουσικό επαναπροσδιορισμό του εαυτού της. Το αποτέλεσμα; Εκπληκτικό!
     Ενώ μας είχε συνηθίσει σε δίσκους περισσότερο προσωπικούς, αυτή τη φορά η Polly κάνει τη διαφορά, δίνοντας έντονη πολιτική διάσταση στη νέα της θαυμάσια δουλειά. Οι στίχοι αφουγκράζονται το σφυγμό της εποχής και αντλούν τη θεματολογία τους από τον πόλεμο, τον εθνικισμό και την πολιτική αποστασιοποίηση του σύγχρονου ανθρώπου. Το αντιπολεμικό μήνυμα δεν περνάει βέβαια ευθέως,  καθώς η καλλιτέχνις, ποιητική όσο ποτέ,  δεν τοποθετείται με σαφήνεια, αλλά περισσότερο αφηγείται, συχνά μάλιστα με ειρωνική χροιά, γεγονός που καθιστά το δίσκο αντικείμενο προβληματισμού και όχι μασημένη τροφή. Πέρα όμως από το στιχουργικό περιεχόμενο, το Let England Shake είναι αξιόλογο και από μουσικής πλευράς. Η PJ Harvey, χωρίς να χάνει την αυθεντικότητά της,  πειραματίζεται φωνητικά και ερμηνεύει με συναισθηματισμό και ενίοτε λυρισμό, πάνω σε ενδιαφέρουσες, αν και αρκετά απλοϊκές συνθέσεις, με σύμμαχο την πολύ καλή παραγωγή. Συνολικά, έχουμε να κάνουμε με ένα album χωρίς τον παραμικρό εμπορικό προσανατολισμό, το οποίο αρχικά ξενίζει, όμως αν του δώσεις την απαραίτητη προσοχή σε κερδίζει και με το παραπάνω. Αξίζει!

Βαθμολογία:  9

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  The Words That Maketh Murder, Let England Shake, Written On The Forehead, The Last Living Rose
Official Website:  www.pjharvey.net
Myspace:  www.myspace.com/pjharvey

Δεν υπάρχουν σχόλια: