9.8.11

Destroyer - Kaputt

Είδος:  Indie Pop  /  Soft Rock
Κυκλοφορεί:  25 Ιανουαρίου 2011




     Μία κυκλοφορία του Ιανουαρίου που είχε ξεφύγει από το Indiego Sound. Το Kaputt, μετά από 6 μήνες ακρόασης, έχει πλέον κερδίσει μία σίγουρη θέση στην εικοσάδα των καλύτερων albums για φέτος!
     Οι Καναδοί Destroyer αναμφίβολα είχαν έμπνευση όταν έφτιαχναν το  Kaputt.. Έχουν στήσει έναν δικό τους ιδιαίτερο ηχητικό κόσμο, με αποτέλεσμα ένα από τα ποιο συνειδητοποιημένα albums που έχουμε ακούσει τελευταία. Στον αξιαγάπητο κόσμο τους κυριαρχεί η ηρεμία και η γαλήνη (υποκατάστατο ηρεμιστικού;), η οποία συντίθεται από απόλυτα αρμονικούς ήχους που γεμίζουν το χώρο, υπό το πρίσμα μιας κρυστάλλινα καθαρής παραγωγής. Πρωταγωνιστικό ρόλο παίζουν τα συχνά solo από πνευστά (κυρίως σαξόφωνο και τρομπέτα), τα οποία αποτελούν και ένα από τα νέα trends της μουσικής βιομηχανίας, τόσο στην mainstream όσο και στην alternative σκηνή. Τα τραγούδια, βέβαια, διακρίνονται από μια έντονη επαναληπτικότητα που θα ενοχλήσει λίγο τους βιαστικούς ακροατές από τα μισά του δίσκου και μετά. Έτσι, μάλλον το εξαιρετικό single Kaputt είναι υπέρ αρκετό για να πάρει κανείς μια γεύση από το ύφος όλου του δίσκου. Η υπομονή όμως αν μη τι άλλο ανταμείβεται, ο δίσκος είναι τουλάχιστον εξαιρετικός!
     Γενικά, είναι ένας εκκεντρικός δίσκος που τα θέλει τα ακούσματα του για να αφομοιωθεί. Για την ακρίβεια, οι Destroyer στον νέο τους ήχο είναι άκρως παλιομοδίτικοι και ξενέρωτοι. Τόσο ξενέρωτοι, που γίνονται ασύλληπτα cool! Έτσι, το Kaputt εντάσσεται στα albums που ή τα μισείς, ή τα λατρεύεις. Which side are you on?

Βαθμολογία:  8½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  KaputtChinatown , Savage Night At The Opera
Official Website
Myspace 

Δεν υπάρχουν σχόλια: