15.8.11

Nero - Welcome Reality

Είδος:  Dubstep  /  Drum 'n' Bass  /  Electronic
Κυκλοφορεί:  15 Αυγούστου 2011




     Και κάπως έτσι, dubstep goes mainstream! Οι Nero κυκλοφορούν τον πρώτο δίσκο στην ιστορία της μουσικής που κάνει πραγματικά προσιτή στο ευρύ κοινό την dubstep. Θα εγκαινιάσει μια νέα εποχή;
     Η ηλεκτρονική μουσική, από τότε που δημιουργήθηκε, έχει θέση σε κάθε δεκαετία. Από την techno και τη rave, μέχρι τη house και την electro, τα είδη είναι αρκετά και κάθε τόσο ανανεώνονται, με τα trends να έρχονται και να φεύγουν. Με την αυγή της νέας δεκαετίας, όλα έδειχναν ότι η κάπως κουρασμένη electro θα έβρισκε σύντομα αντικαταστάτη και μάλιστα στο "πρόσωπο" της dubstep, η οποία τα τελευταία χρόνια από τα underground parties είχε αρχίσει να ακούγεται και σε μεγαλύτερες σκηνές. Παρόλα αυτά, ενώ το είδος είχε αποκτήσει πολλούς φίλους ανά τον κόσμο, δεν είχε κυκλοφορήσει μέχρι πρότινος κάποιο album που θα μπορούσε να γίνει εύληπτο από το μέσο ακροατή, να παίξει και να χορευτεί σε ένα τυπικό club.
     Το Welcome Reality των Nero ήρθε για να καλύψει αυτό το κενό. Είναι το πρώτο album που έχει τη δυναμική να καταφέρει όλα τα παραπάνω (ήδη το single Promises πήγε no1 στο singles chart της Βρετανίας). Πώς; Με catchy dubstep πριόνια που κολλάνε στο μυαλό για πλάκα, αρκετά drum 'n' bass, electro και dance στοιχεία, ώστε να σπάει η μονοτονία, και τα άψογα γυναικεία φωνητικά που ντύνουν πολλά από τα beats, κάνοντας τα πιο θελκτικά. Τα 14 κομμάτια του δίσκου σφύζουν από ενέργεια και ιδέες και σίγουρα δεν περνάνε απαρατήρητα. Βέβαια, για όποιον ψάχνει μουσική με βάθος, ουσία και ποιότητα, το συγκεκριμένο album είναι από τα πλέον ακατάλληλα. Τα πριόνια σε σημεία είναι τόσο χοντροκομμένα, που θα έστελναν για περίπατο μέχρι και τον Benny Benassi! Με λίγα λόγια, το Welcome Reality είναι αξιοσημείωτο περισσότερο για αυτό που κάνει, παρά για την πραγματική μουσική του αξία. Δεδομένου όμως ότι αυτή τη στιγμή η μουσική περνάει από μια μεταβατική φάση και η κυκλοφορία των Nero αναμένεται να αποτελέσει album ορόσημο και να επηρεάσει δεκάδες άλλα που θα εισβάλλουν μελλοντικά στη σφαίρα του mainstream, αξίζει οπωσδήποτε να ασχοληθεί κανείς μαζί του!

>>> Παρακολουθήστε εδώ  την dubstep συμφωνία που ηχογράφησαν οι Nero μαζί με τη φιλαρμονική ορχήστρα του BBC.

Βαθμολογία:  6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  InnocenceGuilt , Promises 
Official Website 
Myspace



Δεν υπάρχουν σχόλια: