2.9.11

The Drums - Portamento

Είδος:  Indie Pop  /  Surf Rock  /  Post-Punk Revival
Κυκλοφορεί:  12 Σεπτεμβρίου 2011




     Μετά βίας πέρασε ένας χρόνος κι όμως οι surfers επιστρέφουν! Η συνταγή είναι η ίδια - θα δέσει όμως το γλυκό αυτή τη φορά;
     Για όποιον είχε μπει στη διαδικασία να ακούσει τον περσινό δίσκο των "so hot right now", τότε, The Drums, ιδιαίτερες εκπλήξεις δεν θα υπάρξουν στη νέα τους δουλειά. Αυτό βέβαια δεν είναι κακό, μιας και σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα ούτε είναι φυσικό να εξελιχθεί ένα συγκρότημα, ούτε το είδος που εκπροσωπούν προλαβαίνει να κορεστεί. Έτσι, έχουμε και πάλι ζωηρή, γλυκιά, γεμάτη σπιρτάδα αλλά και εφηβική αφέλεια θαλασσινή indie pop, κατευθείαν από την ανατολική ακτή. Το feeling, βέβαια, του νέου αυτού album είναι λιγότερο ξέγνοιαστο και περισσότερο μελαγχολικό. Αν, δηλαδή, οι παλιοί Drums ήταν μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή παραλία, τότε οι νέοι είναι η ίδια παραλία συννεφιασμένη, στις πρώτες φθινοπωρινές ψύχρες!
     Συνεχίζοντας με το σχολιασμό του ήχου, τα ηλεκτρονικά στοιχεία κάνουν φυσικά την εμφάνισή τους (π.χ. "Hard To Love","Searching For Heaven"), ενώ δε λείπουν και οι post-punk επιρροές ("Please Don't Leave", "I Don't Know How To Love" κ.ά.). Όλα καλά ως εδώ. Το μεγάλο, όμως, μειονέκτημα του Portamento δεν είναι άλλο από την ομοιότητα των 12 τραγουδιών που το αποτελούν. Χρειάζονται πολλά ακούσματα για να είναι κανείς σε θέση να ξεχωρίσει τα κομμάτια μεταξύ τους. Το αποτέλεσμα είναι μια μονοτονία που κουράζει αρκετά όποιον αποφασίσει να ακούσει ολόκληρο το album, ενώ οι αξιόλογες στιχουργικές στιγμές δεν αρκούν για να εξισορροπήσουν τη ζημιά αυτή. Πάντως, αν και πολύ περιορισμένοι στα γνωστά τους μονοπάτια, οι Drums έχουν μουσική ταυτότητα πολύ πιο συγκεκριμένη και σαφέστερα ορισμένη από αντίστοιχα νέα indie pop συγκροτήματα όπως οι Foster The People ή οι Wolf Gang, γεγονός που αποτελεί και το μεγαλύτερο προνόμιό τους.
     Γενικά, υπάρχουν πολλά ερωτηματικά ως προς το αν το συγκρότημα έχει το απαραίτητο βάθος και τη δυναμική να ξεπεράσει το εφήμερο hype και να κρατήσει στο χρόνο. Το Portamento, πάντως, βρίσκεται ένα μικρό σκαλί κάτω από την προηγούμενη δουλειά και εν μέρει θα ικανοποιήσει τους fans των Drums, αλλά και του είδους κατ' επέκταση.

Βαθμολογία:  6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  What You WereMoney , If He Likes It Let Him Do It
Official Website
Myspace 

Δεν υπάρχουν σχόλια: