25.8.12

Purity Ring - Shrines

Είδος:  Indie Electronic  /  Electropop  /  Post-Dubstep  /  R&B
Κυκλοφορεί: 
23 Ιουλίου 2012


     Πάλι ντεμπούτο στο Indiego Sound; Πάλι ντεμπούτο! Διότι φέτος παρουσιάζονται αρκετά ενδιαφέροντα ντεμπούτα, τα οποία μάλιστα δείχνουν να παίρνουν τολμηρές μουσικές κατευθύνσεις. 2012 έχουμε άλλωστε. Είναι ο τρίτος χρόνος της νέας δεκαετίας, η μεταβατική περίοδος τελειώνει και το τοπίο αρχίζει να ξεκαθαρίζει ως προς τους ήχους και τις μουσικές που θα μας συντροφεύουν για την υπόλοιπη δεκαετία.
     Με το Shrines οι Καναδοί Purity Ring έχουν κάνει πολλά βήματα μπροστά προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς έχουν εμπλουτίσει την ηχητική τους παλέτα με στοιχεία από πάρα πολλά είδη, καταφέρνοντας παρόλα αυτά να ακούγονται φρέσκοι, ξεχωριστοί και φουτουριστικοί. Πρόκειται για έναν ήχο καθαρά ηλεκτρονικό, ο οποίος πιάνει το dream pop και chillwave ρεύμα, περνάει διακριτικά dubstep και post-dubstep στοιχεία, ενσωματώνοντας παράλληλα έντονους ρυθμούς από την R&B των 00's (η οποία για κάποιο λόγο γίνεται indie τελευταία, μαζί με άλλα είδη "μαύρης" μουσικής), αλλά κλείνοντας και το μάτι στον witch house ήχο. Με λίγα λόγια, μιλάμε για ένα crossover σε όλα σχεδόν τα τελευταία μουσικά trends.
     Εντέλει, αν και με καθαρά μουσικούς (και όχι ηχητικούς) όρους το Shrines φαντάζει κάπως περιορισμένο, οι αιθέριες μελωδίες και οι όμορφοι στίχοι του, σε συνδυασμό με το ενδιαφέρον ηχητικό περιτύλιγμα, ως σύνολο αποτελούν μία από τις πιο ολοκληρωμένες και συνειδητοποιημένες προτάσεις στο χώρο της ηλεκτρονικής pop για φέτος και σίγουρα ένα από τα καλύτερα ντεμπούτα.

Βαθμολογία: 
7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Crawlersout , Fineshrine , Ungirthed , Obedear , Loftcries

1 σχόλιο:

still_ill είπε...

Πολύ όμορφο ντεμπούτο, πράγματι.