20.8.12

Spector - Enjoy It While It Lasts

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί: 
13 Αυγούστου 2012


     Άλλο ένα από τα ονόματα του BBC Sound of 2012 (και πολλών άλλων αντίστοιχων λιστών), οι Spector, κυκλοφορούν το ντεμπούτο τους. Και είναι ολοφάνερο ότι όπως και οι Dry The River πριν λίγους μήνες, έτσι και αυτοί πάνε με χίλια για μεγάλες επιτυχίες, στάδια και ραδιόφωνα. Ο δίσκος είναι γεμάτος με ευκολοάκουστα και πιασάρικα κομμάτια, χωρίς υπερβολή σχεδόν όλα θα μπορούσαν να γίνουν singles (ήδη έχουν κυκλοφορήσει σε singles τα 5 από τα 12). Ο ήχος εντελώς γνώριμος (καθαρό βρετανικό indie rock με new wave επιρροές και synths) είναι πολύ κοντά στην "pop" πλευρά των Killers.
     Όσο ταλέντο, βέβαια, έχουν οι Spector στην κατασκευή ζουμερών μελωδιών, τόσο λείπει το βάθος από τα τραγούδια τους. Κανένα από τα 12, ούτε καν ο δυναμίτης που ακούει στο όνομα Chevy Thunder, δεν είναι ικανό να "πείσει" το μουσικόφιλο κοινό (ή έστω όσους έχουν ακούσει τις  μπάντες του είδους στις καλές τους μέρες) ότι πρόκειται για μουσικούς που θα πάρεις στα σοβαρά. Από την άλλη, σαν hitmakers μια χαρά τα καταφέρνουν και ομολογουμένως καταφέρνουν και σε μεταφέρουν στα mid 00's, στις εποχές της ακμής του βρετανικού indie rock.
     Αγνοούμε, λοιπόν, την εκνευριστική φιγούρα του τραγουδιστή, παίρνουμε μια βαθιά ανάσα για να αντέξουμε την πλύση εγκεφάλου του NME, περνάμε στο mp3 μας το Chevy Thunder και περιμένουμε να δούμε πόσο μεγάλο θα είναι το mainstream άνοιγμά τους κατά τους επόμενους μήνες...
Βαθμολογία:  6

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Chevy Thunder , Grey Shirt & Tie , Celestine , Never Fade Away

Δεν υπάρχουν σχόλια: