2.11.12

Egyptian Hip Hop - Good Don't Sleep

Είδος:  Indie Pop  /  Synthpop
Κυκλοφορεί:  22 Οκτωβρίου 2012

     
     Δεν έχουν καμία σχέση ούτε με Αίγυπτο, ούτε με hip hop! Οι Egyptian Hip Hop, για όσους δεν γνωρίζουν, είναι μια σχετικά νέα βρετανική indie μπάντα, η οποία έχει τραβήξει πάνω της αρκετό hype εδώ και 3 χρόνια. Το ντεμπούτο album τους έρχεται αρκετά καθυστερημένο και όπως θα δούμε η αναμονή και το buzz γύρω από το όνομά τους μάλλον δεν επιβεβαιώνονται.
     Οι επιρροές που καθόρισαν τον ήχο της μπάντας αναφέρονται ξεκάθαρα στη δεκαετία του '80, έτσι έχουμε εντονότατο μπάσο και synths. Ηχητικά υπάρχει ενα ενδιαφέρον και μια καλή αισθητική, ενώ γίνεται αντιληπτή και μια καλοδεχούμενη διάθεση για πειραματισμό, που αφορά κυρίως τη δομή των κομματιών.
    Ωστόσο, τα κομμάτια της μπάντας είναι τόσο αδύναμα, που δεν μπορούν να υποστηρίξουν κάτι τέτοιο. Χωρίς υπερβολή, το album αυτό κάλλιστα κατατάσσεται στην κακή πλευρά της indie, όπου η ερμηνεία ουσιαστικά μετατρέπεται σε μουρμουρητό και περιθωριοποιείται από την παραγωγή, καταλήγοντας κάπου στο βάθος, να ακούγεται λιγότερο από όλα τα υπόλοιπα όργανα. Η δε μουσική είναι συναισθηματικά αποστειρωμένη και μελωδικά πενιχρή. Έτσι, έχουμε κομμάτια στην πλειοψηφία τους βαρετά και ξενέρωτα, ενώ ακόμα και μετά από αρκετό ψάξιμο, δεν έχει βρεθεί έστω και ένα αξιομνημόνευτο που να εισχωρεί τουλάχιστον στη σφαίρα του "πολύ καλού".
     Παρά την γενικά θετική αποδοχή του συγκεκριμένου δίσκου από το μουσικό τύπο, το Indiego Sound δυσκολεύεται να βρει λόγους για να ασχοληθεί κανείς μαζί του. Αν και μάλλον είναι χλωμό, ας ελπίσουμε σε μελλοντικές εκπλήξεις...

Βαθμολογία:  4½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  The White Falls , Yoro Diallo , SYH

Δεν υπάρχουν σχόλια: