5.11.12

Wild Nothing - Nocturne

Είδος:  Indie Pop  /  Dream Pop  /  Shoegaze
Κυκλοφορεί:  27 Αυγούστου 2012


     O  Jack Tatum, μουσικός που κρύβεται πίσω από τους Wild Nothing, έχει μελετήσει πολύ τη δεκαετία του '80. Σε αυτό το δεύτερο album του ο ήχος των Cure, αλλά και πολλών άλλων μικρότερων μπαντών του shoegaze και του dream pop ιδιώματος, μεταμφιέζεται σε μια μοντέρνα εκδοχή, για να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τις φετινές κυκλοφορίες του είδους.
     Οι κιθάρες ηχούν γλυκά και ονειρικά, δένουν όμορφα με τα synths και τα αντίστοιχης αισθητικής φωνητικά και δημιουργούν έναν ήχο τέρμα smooth. Ο δίσκος ακούγεται εύκολα και ευχάριστα, αν και κυλάει αναίμακτα και προβλέψιμα, χωρίς δηλαδή κάποιο συγκλονιστικό κομμάτι που θα αρπάξει την προσοχή σου (εκτός ίσως από το Paradise). Παρόλα αυτά, δεν υπάρχει τίποτα που να μην είναι προσεγμένο ή καλό, όλα κυλάνε ομαλά. Τελικά η μουσική καταφέρνει να σε βάλει στην όμορφη ατμόσφαιρα και να σου κρατήσει καλή συντροφιά, για όσο της το επιτρέψεις.
     Το Nocturne δεν είναι ο δίσκος που θα σε κάνει να ακούσεις dream pop, αν δεν είσαι ήδη φίλος του είδους. Αν είσαι όμως, δύσκολα δεν θα τον απολαύσεις. Γι' αυτο και προτείνεται ανεπιφύλακτα από το Indiego Sound.

Βαθμολογία: 
7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Shadow , Disappear Always , Paradise

Δεν υπάρχουν σχόλια: