5.3.13

The Men - New Moon

Είδος:  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  4 Μαρτίου 2013


    Πιστοί στο ετήσιο ραντεβού τους, οι The Men κυκλοφορούν για τρίτη συνεχόμενη χρονιά δίσκο. Όσοι παρακολουθούν το Indiego Sound, θα έχουν προσέξει ότι ο περσινός τους δίσκος αγαπήθηκε πολύ και κατέκτησε αξιοσέβαστη θέση στη λίστα με τα καλύτερα της χρονιάς.
     Ενώ λοιπόν οι προσδοκίες για τη νέα αυτή δουλειά ήταν υψηλές, τελικά μάλλον δεν ανταποκρίνεται απόλυτα σε αυτό που περιμέναμε. Οι The Men στο παρόν album αποφάσισαν να ξεφύγουν από τα στενά όρια του σκληρού noise punk που χαρακτήριζε τις προηγούμενες δουλειές τους και να επεκταθούν και σε άλλα είδη της rock. Βέβαια, τα πρώτα δείγματα για τις τάσεις αυτές τα είχαμε συναντήσει σε μεμονωμένα κομμάτια στο περσινό album. Ωστόσο, εδώ η κατάσταση μπλέκεται τόσο πολύ, που χάνεται κάθε συνοχή. Μέσα στα 12 αυτά κομμάτια ακούμε από hardcore punk μέχρι rock με πιο "λείο" ήχο και από μπαλάντες μέχρι folk. Τελικά είναι κάπως δύσκολο να ακολουθήσει κανείς το συγκρότημα σε όλες αυτές τις αλλαγές μέσα σε μια μόνο ηχογράφηση. Και με τις συνθέσεις να μην είναι κάτι το ιδιαίτερο, δεν υπάρχει και καμία διευκόλυνση.
     Από την άλλη, το καλό με το New Moon είναι ότι η μπάντα διατηρεί αυτόν τον αυθορμητισμό στον ήχο, που είναι και ένα από βασικότερα στοιχεία που μας έκαναν να τους αγαπήσουμε. Οι The Men δεν έχουν αλλοιωθεί καθόλου, ακόμα ακούγονται σαν την μπάντα της γειτονιάς που θα παίξει για σένα και άλλους 20 φίλους στο μαγαζί της απέναντι γωνίας. Τους συγχωρούμε, λοιπόν, αυτό το μικρό στραβοπάτημα και ελπίζουμε να επιστρέψουν με καλύτερο και πιο συνειδητοποιημένο υλικό για να μας ενθουσιάσουν ξανά.

Βαθμολογία:  6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Open The Door , Without A Face , I Saw Her Face , Electric

Δεν υπάρχουν σχόλια: