29.5.13

Rhye - Woman

Είδος:  R&B  /  Soul  /  Electronic  /  Pop
Κυκλοφορεί:  4 Μαρτίου 2013


   Αν ισχύει το "κάλλιο αργά ποτέ", τότε το Indiego Sound προσκαλεί τους αναγνώστες του να ανατρέξουν στις κυκλοφορίες του Μαρτίου με σχεδόν 3 μήνες καθυστέρηση, για να γευτούν τη γλύκα ενός πανέμορφου δίσκου που χάθηκε κάπου ανάμεσα στην υπερπληθώρα των κυκλοφοριών.
    Οι Rhye είναι ντουέτο και έρχονται από το L.A., αν και οι ρίζες τους βρίσκονται σε Καναδά και Δανία. Ως γνωστόν, στον τόπο τους το σύγχρονο R&B δίνει και παίρνει, συνήθως με αμφίβολα καλλιτεχνικά αποτελέσματα. Αυτοί, όμως, είναι από τους καλούς του είδους. Από τους πολύ καλούς μάλιστα!
     Οι 70's βάσεις τους, η μοντέρνα αισθητική τους, ο λεπτεπίλεπτα ηλεκτρονικός ήχος τους και η ανάλαφρη downtempo pop αύρα τους θυμίζουν αυτό που έκανε η Jessie Ware πέρσι. Σε αντίθεση, όμως, με την κυρία, εδώ υπάρχει ψυχή και original ευαισθησία. Το "Woman" δεν κρύβεται πίσω από καμία στυλιζαρισμένη new soul κουρτίνα, αλλά επδιώκει να διεγείρει συναισθηματικές χορδές, πετυχαίνοντας παράλληλα μια θαυμάσια ισορροπία μεταξύ της ηχητικής ατμοσφαιρικότητας και της ουσιαστικής συνθετικής δεινότητας. Το The Fall, ένα από τα ωραιότερα singles της χρονιάς που ευτυχώς έχουν ανακαλύψει κάποια ελληνικά ραδιόφωνα, είναι το καλύτερο παράδειγμα αυτής της ισορροπίας. Και ως κερασάκι στην ήδη πλουσιοπάροχη τούρτα, τα αισθησιακά φωνητικά, που θα ξεγελάσουν τους πάντες ότι είναι γυναικεία ενώ δεν είναι, δίνουν μια ιδιαιτερότητα στο άκουσμα και  εντέλει αποτελούν το ήμισυ του παντός.
     Με ένα τέτοιο ντεμπούτο, οι Rhye αναδεικνύονται αμέσως σε ένα από τα πιο ελπιδοφόρα ονόματα της μοντέρνας  R&B σκηνής. Αυτή είναι η R&B που θέλουμε να ακούμε και αυτή ελπίζουμε ότι θα χαρακτηρίσει τη δεκαετία που διανύουμε.
    
    
Βαθμολογία: 
8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Open
, The Fall , Last Dance , Hunger

Δεν υπάρχουν σχόλια: