1.6.13

Queens Of The Stone Age - ...Like Clockwork

Είδος:  Desert Rock  /  Stoner Rock  /  Hard Rock
Κυκλοφορεί:  3 Ιουνίου 2013


     Είναι απίστευτο αυτό που συμβαίνει φέτος, δεν σταματάνε να βγαίνουν καλοί δίσκοι. Σχεδόν κάθε εβδομάδα σκάει και ένας ακόμα "δίσκος της χρονιάς". Μερικοί από αυτούς overhyped, βέβαια, αλλά συνολικά το επίπεδο των κυκλοφοριών ευτυχώς δεν έχει καμία σχέση με το 2012.
     Η αφορμή για την παραπάνω εισαγωγή δεν είναι άλλη από το νέο album των Queens Of The Stone Age, το οποίο έρχεται 6 χρόνια μετά το προηγούμενο και αποζημιώνει με το παραπάνω για την πολυετή αυτή αναμονή. Ένα album γεμάτο με συνεργασίες με παλιούς και νέους φίλους της μπάντας (Dave Grohl, Mark Lanegan, Alex Turner, Elton John και άλλους), αλλά γεμάτο και με πολύ δυνατά κομμάτια.
     Ίσως η πιο ευχάριστη έκπληξη που μας επεφύλασσε ο Josh Homme και η παρέα του είναι η πολυσυλλεκτικότητα των ηχητικών κατευθύνσεων στη νέα τους δουλειά. Ο δίσκος δεν περιορίζεται στο γνωστό desert/stoner ύφος της μπάντας, αλλά έχει και πιο soft στιγμές, όπως για παράδειγμα πιανιστικές μπαλάντες που παραπέμπουν στα '70s.
     Πέρα από αυτό, γενικότερα το album φωνάζει από χιλιόμετρα ότι είναι πάρα πολύ δουλεμένο. Οι συνθέσεις είναι γεμάτες εναλλαγές και βρίθουν από ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες. Τα όργανα εναρμονίζονται πολύ ωραία, ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι ισορροπημένες και πολυδιάστατες. Τα 46 λεπτά που διαρκεί ο δίσκος προκαλούν αρκετά ευχάριστα ξαφνιάσματα ώστε να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον.
     Το "συγκρατημένο" ύφος που μπορεί να έχει αυτό το κείμενο οφείλεται στο γεγονός ότι ο δίσκος δεν προκάλεσε καμία συναισθηματική εμπλοκή: τα τεχνικά σημεία μονοπώλησαν την προσοχή του Indiego Sound. Αυτή η συναισθηματική αποστασιοποίηση ίσως να είναι θέμα προσωπικού γούστου ή μπορεί και να οφείλεται στις περιορισμένες ακροάσεις. Με τον καιρό το τοπίο θα ξεκαθαρίσει και θα φανεί έαν το "...Like Clockwork" είναι δίσκος με ψυχή ή απλά ένα πολύ καλά μελετημένο, άρτιο τεχνικά δημιούργημα.
    
    
Βαθμολογία: 
8½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
I Sat By The Ocean
, Kalopsia , Smooth Sailing , I Appear Missing

Δεν υπάρχουν σχόλια: