20.10.13

Darkside - Psychic

Είδος:  Electronic
Κυκλοφορεί:  7 Οκτωβρίου 2013


     Οι Darkside ειναι το project του γνωστού Nicolas Jaar, που απασχόλησε αρκετά την ηλεκτρονική σκηνή με το "Space Is Only Noise" του 2011, και του multi-instrumentalist μουσικού Dave Harrington, που συμμετείχε στο touring band του πρώτου. Αν και δραστηριοποιούνται εδώ και δύο χρόνια, ουσιαστικά έγιναν γνωστοί από το remix που έκαναν το καλοκαίρι σε ολόκληρο το "Random Access Memories" των Daft Punk.
     Το ντεμπούτο τους δεν είναι τίποτα άλλο, παρά μια μίξη του μινιμαλιστικού ηλεκτρονικού ήχου του Jaar, με τα φυσικά όργανα του Harrington (και ιδίως της ηλεκτρικής κιθάρας, που αποτελεί το πιο εμφανές στίγμα του μουσικού). Αν και το Indiego Sound θα προτιμούσε η ζυγαριά να ισορροπεί και να μη γέρνει προς την πλευρά του Jaar όπως συμβαίνει, η μίξη αυτή γενικά λειτούργησε και γέννησε ορισμένα αξιόλογα κομμάτια. Η ατμοσφαιρικότητα είναι η λέξη κλειδί εδώ, ενώ η μουσικότητα έρχεται σε δεύτερο ρόλο. Εκεί που υπάρχει όμως (στο "Heart" και το Paper Trails για παράδειγμα), γίνεται ένα ενδιαφέρον (και σπάνιο) crossover μεταξύ της electronica και των blues, που αξίζει την προσοχή κάθε είδους μουσικόφιλου.
      Δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι το "Psychic" είναι αρκετά καλό για να μείνει στο χρόνο ως κάτι το σπουδαίο, όπως μάλλον πιστεύει το Pitchfork. Αυτό που είχε καταφέρει το "Kid A" πριν από 13 χρόνια δεν είναι εύκολο να επαναληφθεί. Ωστόσο, είναι βέβαιο ότι πρόκειται για μια μουσική πρόταση που αξίζει να ακουστεί.

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Golden Arrow
, Heart , Paper Trails , Metatron

Δεν υπάρχουν σχόλια: