8.10.13

London Grammar - If You Wait

Είδος:  Indie Pop
Κυκλοφορεί:  9 Σεπτεμβρίου 2013


     Οι London Grammar, γνωστοί από τη συμμετοχή τους στο περιβόητο φετινό album των Disclosure, είναι ακόμη μια νέα βρετανική indie pop μπάντα που οφείλει την ύπαρξή της στο επιδραστικότατο εκείνο ντεμπούτο των xx. Από αυτούς προέρχεται τόσο η μινιμαλιστική ματιά των ενορχηστρώσεων, όσο και η λογική των ελαφρομελαγχολικών pop μελωδιών. Αν σ' αυτά προσθέσουμε και τα φωνητικά αλά Florence Welch (εντάξει έχει γραφτεί παντού, αλλά είναι τόσο εύστοχο!) και επισημάνουμε τη συνάφεια του συγκροτήματος με τους επίσης φετινούς Daughter, τότε έχουμε μια κατατοπιστικότατη περιγραφή του ήχου και του ύφους τους.
     Το στοιχείο που εξασφαλίζει στους London Grammar το εισιτήριο για την εκλεκτή και ολιγομελή κατηγορία των νέων indie pop συγκροτημάτων που αξίζουν, δεν είναι άλλο από τις συνθέσεις. Έχουμε να κάνουμε με μια μπάντα που δεν αρκείται σε κάποια "τεχνοκρατική" υιοθέτηση των νέων μουσικών trends, αλλά τροφοδοτεί τα κομμάτια της με ουσιαστικές μελωδίες, περασμένες μέσα από ένα συναισθηματικό πρίσμα. Μελωδίες που ενίοτε είναι μέτριες, δεν είναι όμως και λίγες οι φορές που είναι αξιοζήλευτες και οδηγούν σε ζουμερά singles. Ο εμπλουτισμός του ήχου με πλήκτρα, πέρα από τις κιθάρες, καθώς και τα ωραία patterns των drums σε στιγμές, καταγράφονται επίσης στα μεγάλα συν.
     Σε έναν τελικό απολογισμό, το "If You Wait" είναι ένας συμπαθέστατος, απολαυστικότατος δίσκος, που φωνάζει ότι είναι δημιουργημένος από μπάντα με προοπτικές. Αν οι London Grammar επεκτείνουν τη δημιουργικική τους διάθεση διατηρώντας την ποιότητα των καλών μελωδιών τους, ενδεχομένως να μας προσφέρουν μελλοντικά κάτι εξαιρετικό.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Stay Awake
, Wasting My Young Years , Strong , Nightcall

Δεν υπάρχουν σχόλια: