3.10.11

Neon Indian - Era Extrana

Είδος:  Indie Electronic  /  Synthpop  /  Neo Psychedelia  /  Noise Pop
Κυκλοφορεί:  20 Οκτωβρίου 2011




    Με εξίσου ψυχεδελικές, αλλά αυτή τη φορά περισσότερο pop διαθέσεις, οι Neon Indian κυκλοφορούν το δεύτερο album τους. Και είναι αξιοπρόσεκτο!
     Μέσα στον πανικό από νέα συγκροτήματα, τα περισσότερα από τα οποία είναι ξεπατικωτούρα κάποιου προγενέστερου και προσπαθούν να πείσουν ως next big things, οι Neon Indian με το ντεμπούτο τους το 2009 διαχώρισαν τη θέση τους και ξεχώρισαν λόγω της εντελώς διαφορετικής τους προσέγγισης. Ναι μεν υιοθετούν στοιχεία από άλλους, όμως η δουλειά τους είχε κάτι το διαφορετικό, είχε τη δική τους σφραγίδα.
     Σε αυτό το δεύτερο album, η μουσική τους γίνεται σαφώς πιο pop και προσιτή, όμως εξακολουθεί να ξενίζει και παραμένει εκκεντρική και όχι εύκολη για τους μη indie freaks! Ενώ λοιπόν αυτή η μίξη από (επίτηδες) χοντροκομμένους ψυχεδελικούς synth ήχους και λοιπές φασαρίες έχει τρελή άποψη και είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, αυτό αποτελεί και το μεγαλύτερο κώλυμα για το δίσκο να περάσει σε άλλο επίπεδο. Θα το συμπαθήσεις πιθανότατα, αλλά δύσκολα θα το λατρέψεις και θα το βάλεις στην καρδιά σου. Θα έλεγε κανείς ότι ο κόσμος των Neon Indian μέσα στην ιδιαιτερότητά του είναι εθιστικός για λίγους, ευχάριστος για πολλούς και αποκρουστικός για τους περισσότερους.
     Στο Era Extrana, πάντως, βρίσκονται 4-5 πραγματικά όμορφα και ευαίσθητα κομμάτια, ικανά να σε ταξιδέψουν και να σου μεταδώσουν τη γλυκιά μελαγχολία τους. Το συγκρότημα, βέβαια, δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι ακόμα απόλυτα έτοιμο να υποστηρίξει έναν τόσο εκκεντρικό ήχο με αρκούντως στιβαρές συνθέσεις. Αν τα καταφέρει ποτέ, όμως, δεν αποκλείεται να γράψει ένα album που θα το θυμόμαστε για χρόνια.

>>> Δείτε εδώ και εδώ τα καταπληκτικά teasers για το album!

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Polish GirlHex Girlfriend , Halogen (I Could Be A Shadow)

Δεν υπάρχουν σχόλια: