12.10.11

Noel Gallagher's High Flying Birds - Noel Gallagher's High Flying Birds

Είδος:  Alternative Rock  /  Pop
Κυκλοφορεί:  17 Οκτωβρίου 2011




    Ο μεγάλος των αδελφών Gallagher, που αποχώρισε από τους Oasis, απαντάει στο μικρότερο και στους Beady Eye με ένα album καλύτερο, αλλά όχι κατά πολύ...
     Αν έπρεπε να μπει μία μονολεκτική λεζάντα κάτω από τη νέα δουλειά του Noel Gallagher, αυτή θα ήταν η λέξη "κρίμα"! Πρόκειται για μία χαρακτηριστική περίπτωση δίσκου που χαντακώνεται από την παραγωγή. O Noel αναμφίβολα δεν έχει χάσει το ταλέντο του να γράφει καλούς στίχους και να συνθέτει όμορφες μελωδίες που μένουν εύκολα στο μυαλό, ενώ και φωνητικά βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Ο δίσκος είναι όντως "a good collection of songs", όπως έχει δηλώσει ο δημιουργός του, και δίνει την αίσθηση ότι θα μπορούσε να είναι έως και πολύ καλός, αν αυτή η αδικαιολόγητα υπερφορτωμένη και "καλογυαλισμένη" παραγωγή δεν ερχόταν να χαλάσει τα πάντα.
     Πόσο θα κέρδιζαν οι συνθέσεις, αν δεν ήταν ασφυκτικά γεμάτες από ήχους; Κιθάρες, μπάσα, τύμπανα, ντέφια, πιάνο και σαν να μην ήταν αρκετά όλα αυτά, έχουμε συχνά και βιολιά να παίζουν συμβατικές, "ρουτινιάρικες" μελωδίες από πίσω, κουραστικούς συνεχόμενους εμβατηριακούς ρυθμούς που σε πιάνουν από τα μούτρα (π.χ. "Dream On") , αλλά σε αρκετά τραγούδια (π.χ.  "Record Machine") μέχρι και χορωδιακά γυναικεία φωνητικά..!  Όλα αυτά μπλέκονται με τέτοιον τρόπο, που χάνεται η ιδιαιτερότητα και η μοναδική ομορφιά του καθενός, στο όνομα μιας αδιανόητης πληθωρικότητας και μιας τάσης για εντυπωσιασμό, που ίσως βρίσκει τη βάση του στον διαρκή ανταγωνισμό των Gallaghers. Αν σε όλα αυτά συνυπολογίσουμε και την έλλειψη των νέων στοιχείων και του ευρύτερου ηχητικού ενδιαφέροντος, τα πράγματα είναι μέτρια για τον Noel Gallagher. At least the lead single was good... Κρίμα!


Βαθμολογία:  5½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  If I Had A GunThe Death Of You And Me , AKA... Broken Arrow
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: