9.9.12

The Vaccines - Come Of Age

Είδος:  Indie Rock / Post-Punk Revival
Κυκλοφορεί: 
3 Σεπτεμβρίου 2012


     Οι Vaccines δεν μας άφησαν να περιμένουμε πολύ! Μόλις ενάμιση χρόνο μετά το πολύ καλό πρώτο τους album, το Come Of Age έρχεται να μας συστηθεί ως το δεύτερο δισκογραφικό τους βήμα και εκτός απροόπτου θα καταφέρει να τους κρατήσει ψηλά στον υπόληψη του κοινού.
     Πολλές εκπλήξεις εδώ δεν υπάρχουν. Ο ήχος (ευτυχώς) παραμένει άκρως κιθαριστικός, ίσως με μια ακόμα μεγαλύτερη τάση προς το βρετανικό post-punk revival σε σχέση με το ντεμπούτο. Εδώ δεν μπορούμε να μην σημειώσουμε την οφθαλμοφανέστατη αντιγραφή του ήχου των Libertines, σε βαθμό που καμιά φορά αναρωτιέσαι αν έχουμε 2012 ή 2002. Αυτό είναι και το πιο ενοχλητικό στοιχείο του δίσκου.
     Κατά τα άλλα, αν αφήσουμε στην άκρη το γεγονός ότι οι Vaccines δεν είναι συγκρότημα που θα πειραματιστεί ή θα δώσει νέεος κατευθύνσεις στη μουσική, το album είναι αξιόλογο. Η ακρόαση κυλάει ζωηρά και ευχάριστα, γεγονός στο οποίο συμβάλλει η καθαρότερη παραγωγή και ο πιο "λείος" ήχος. Τα παιδιά έχουν δουλέψει πολύ καλά αυτό που ξέρουν να κάνουν, με αποτέλεσμα ένα πολύ δυνατό οπλοστάσιο από catchy tunes και μουσικές που ποτέ δεν είναι συγκλονιστικές (ούτε στο προηγούμενο album ήταν εδώ που τα λέμε), αλλά ποτέ δεν είναι και αδιάφορες. 
     Με άλλα λόγια, απ' ό,τι φαίνεται οι Vaccines ήρθαν για να μείνουν. Ας κλείσουμε το κείμενο αυτό με την ίδια φράση που κλείσαμε το περσινό: "What did you expect from The Vaccines?"

Βαθμολογία: 
7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  No Hope , Teenage Icon , Aftershave Ocean , Bad Mood

Δεν υπάρχουν σχόλια: