3.10.12

Dan Deacon - America

Είδος:  Electronic  /  Indietronic
Κυκλοφορεί: 
27 Αυγούστου 2012


     Με νέο δίσκο στη Domino πλέον, τα πράγματα φαίνονται πολύ καλά για τον Dan Deacon. Και πόσω μάλλον όταν έχουμε να κάνουμε με τόσο καλό δίσκο. Το America είναι μία ηχητική υπερπαραγωγή, ένας βομβαρδισμός ηλεκτρονικών ήχων και "φασαρίας", που καταφέρνει τόσο επιδέξια να αποφύγει την παγίδα της ηχορρύπανσης  και να αναδείξει μεγαλείο, που εντυπωσιάζει! Ακόμα και αυτοί που δεν πολυασχολούνται με την ηλεκτρονική μουσική (όπως το Indiego Sound), θα παραδεχθούν πως πρόκειται για δίσκο πραγματικά αξιόλογο και όχι συχνό στο είδος του.
     Αποκωδικοποιώντας την (ομολογουμένως σύνθετη) μουσική, ο ακροατής βρίσκεται στην ευχάριστη έκπληξη να ανακαλύψει concept, έμπνευση, βάθος. Αλλά και το βασικότερο: τραγούδια! Τραγούδια με μελωδικότητα, νεύρο και προσωπικότητα. Τραγούδια με ρυθμό, αλλά συχνά και με πιο ambient διαθέσεις. Τραγούδια που σε παρασύρουν στα κυκλοθυμικά τους σκαμπανεβάσματα. Είναι θαυμάσιο το πώς το album καταφέρνει να είναι τόσο πλήρες, με μόλις 9 κομμάτια.
     Δε χρειάζεται περισσότερη ανάλυση... Το America προτείνεται ανεπιφύλακτα και έχει δεδομένη μια θέση στις καλύτερες ηλεκτρονικές (και όχι μόνο) κυκλοφορίες της χρονιάς.

Βαθμολογία: 
7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  True Thrush , Lots , Prettyboy

Δεν υπάρχουν σχόλια: