30.1.13

Local Natives - Hummingbird

Είδος:  Indie Pop  /  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  29 Ιανουαρίου 2013


    Το Silver Lake του Los Angeles, η δεύτερη μεγαλύτερη αμερικάνικη hipster-ούπολη μετά το Williamsburg στο Brooklyn, μεταξύ πολλών άλλων indie ονομάτων πριν 3 χρόνια μας προσέφερε και τους Local Natives. Μια μπάντα που εξαρχής τοπόθετήθηκε από κοινό και κριτικούς στο μουσικό χάρτη ως ένας ακόμη κλώνος των Grizzly Bear, των Fleet Foxes, των My Morning Jacket και άλλων παρόμοιων μπαντών της αμερικανικής indie σκηνής.
     Πράγματι, όπως και στον πρώτο δίσκο, έτσι και σε αυτόν εδώ τον δεύτερο οι Local Natives ακούγονται σαν μια pop εκδοχή των Grizzly Bear. Οφείλουν σε τεράστιο ποσοστό τον ήχο τους στα προαναφερθέντα συγκροτήματα και θα πρέπει να ψάξει αρκετά κανείς για να βρει αυθεντικότητα στη μουσική τους.
     Παρόλα αυτά, οι Local Natives έχουν ένα αδιαμφισβήτητο και αδιαπραγμάτευτο ταλέντο: ξέρουν να γράφουν άπαιχτες μελωδίες. Ποιος έχει ξεχάσει singles όπως τα Airplanes και World News; Όσοι έτυχε να ασχοληθούμε με το ντεμπούτο τους τέτοιες προσδοκίες είχαμε για το επόμενο βήμα.
     Και τώρα που το ακούμε, η ζυγαριά κλίνει προς την πλευρά της "ικανοποίησης". Αν ξεπεράσει κάποιος τον ελαφρώς overproduced ήχο, θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει τη μελαγχολία που τόσο αρμονικά εκφράζει το συγκρότημα. Κι αν οι ίδιοι ξεφύγουν λίγο από τις επιρροές τους και βρουν τη δική τους ταυτότητα για να δώσουν φωνή στην έμπνευσή τους, θα απογειωθούν σε δυσθεώρητα ύψη.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
You & I
, Ceilings , Breakers , Colombia

Δεν υπάρχουν σχόλια: