29.9.13

CHVRCHES - The Bones Of What You Believe

Είδος:  Synthpop  /  Electropop
Κυκλοφορεί:  23 Σεπτεμβρίου 2013


     Οι Βρετανοί CHVRCHES, πέρα από το ότι κατέκτησαν την πέμπτη θέση στο BBC Sound Of 2013, έχουν καταφέρει με αυτό εδώ το ντεμπούτο τους να αποσπάσουν θετικότατες γενικά κριτικές, κάνοντας ορισμένους να μιλούν για τον pop δίσκο της χρονιάς.
     Το Indiego Sound, χωρίς να διαφωνεί κάθετα σε αυτό, διαχωρίζει λίγο τη θέση του, βλέποντας το "The Bones Of What You Believe" περισσότερο σαν μια χαμένη ευκαιρία, παρά σαν το pop διαμάντι για το οποίο γίνεται λόγος. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η όλη παραγωγή είναι άψογη, ούτε ότι ηλεκτρονική μουσική των CHVRCHES κρύβει στιγμές βάθους που υπερβαίνουν κατά πολύ το μέσο indie/synthpop δημιούργημα του σήμερα. Ωστόσο, το συγκρότημα δείχνει να φοβάται να επενδύσει κατ' αποκλειστικότητα σε αυτού του είδους την ποιότητα, γεμίζοντας έτσι το album με πιασάρικα στοιχεία και ποντάροντας συχνά στην ασφάλεια του τετριμμένου. Η ζυγαριά γέρνει προς τη δεύτερη πλευρά και το αποτέλεσμα είναι ένα παράξενο μίγμα ουσίας και ελαφρότητας, που τελικά αφήνει τη δημιουργική φαντασία ημι-ακρωτηριασμένη και το τελικό έργο κάπως μετέωρο: πολύ προσεγμένο για να το αγνοήσεις, αλλά πολύ ασφαλές για να σε σημαδέψει.
     Έτσι, οι Βρετανοί ουσιαστικά αναλώνονται σε μια χρυσή (μεν) μετριότητα (δε) με ημερομηνία λήξης, χάνοντας την ευκαιρία να μπουν στην pop ελίτ, όπως πριν τέσσερα χρόνια είχαν καταφέρει οι πιο τολμηροί La Roux.

Βαθμολογία:  6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
The Mother We Share
, Tether , Recover , Night Sky

Δεν υπάρχουν σχόλια: