31.10.11

Future Islands - On The Water

Είδος:  Indie Pop  /  Synthpop  /  New Wave
Κυκλοφορεί:  10 Οκτωβρίου 2011




    Όταν η indie pop συναντά το new wave και τη synth μουσική των 80's, μόνο καλά πράγματα μπορούν να συμβούν. Ο νέος δίσκος των αμερικανών Future Islands είναι από τις καλύτερες προτάσεις του είδους.
     Ο ήχος αυτού του νέου album είναι δεν είναι τίποτα άλλο από μία χρονική γέφυρα. Η νοσταλγία των 80's αναμειγνύεται αρμονικά με τις σύγχρονες indie πινελιές, αναδεικνύοντας συγχρόνως και μια εκκεντρική, φουτουριστική πλευρά, όπως δηλώνει ο τίτλος του.
     Η επιτυχημένη ηχητική προσέγγιση συνοδεύεται και από ωραίες  συνθέσεις, το κυριότερο προσόν των οποίων είναι η αμεσότητα. Τα 8 κομμάτια που απομένουν στο δίσκο  αν εξαιρέσουμε τα 3 filler tracks είναι όλα τους "προσβάσιμα" από το πρώτο κιόλας άκουσμα. Οι μελωδίες, συναισθηματικές και ονειρικές καθώς είναι, γεμάτες μελαγχολία και ρομαντισμό, εύκολα μένουν στο μυαλό και δύσκολα σε αφήνουν ασυγκίνητο. Η πολύ ιδιαίτερη φωνή του Samuel T. Herring, βέβαια, θα ξενίσει και θα δυσκολέψει πολλούς. Ωστόσο, η μοναδικότητά της καταφέρνει να δώσει ταυτότητα στη μουσική των  Future Islands, γεγονός που μόνο κακό δεν είναι.
     Το μοναδικό πρόβλημα του On The Water είναι μια κάποια έλλειψη βάθους. Όπως ειπώθηκε πριν, οι χάρες του album ξεδιπλώνονται άμεσα και το όλο έργο  αφομοιώνεται χωρίς ιδιαίτερη φιλοσοφία. Αυτό εν γένει μπορεί να μην είναι κακό, αλλά στην προκειμένη περίπτωση δεν υπάρχει αρκετή ουσία, αλλά ούτε και στιγμές απογείωσης, ώστε να μπορέσει το album να αντέξει στο χρόνο και να διατηρήσει το ενδιαφέρον του με τα πολλά ακούσματα.
     Επειδή όμως οι απλές χαρές έχουν και αυτές την αξία τους, το Indiego Sound κατατάσσει το On The Water σε περίοπτη θέση ανάμεσα στις κυκλοφορίες του φθινοπώρου και προτρέπει τους αναγνώστες να ακούσουν οπωσδήποτε τα προτεινόμενα tracks!

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  On The Water , Before The Bridge , Balance 
Official Website

5 σχόλια:

Raggedy Man είπε...

Αυτός ο δίσκος με μπέρδεψε...

Aris είπε...

Χμμ, τι σε μπέρδεψε δηλαδή;

Raggedy Man είπε...

Αυτό που γράφεις στην 4η παράγραφο του κειμένου σου... Όταν τέλειωσε δεν είχα και πολύ όρεξη να το "ξαναεπισκεφτώ"...

Aris είπε...

Ναι κάπως έτσι και εγώ.. Ίσως μετά από λίγο καιρό να το ξανακούσω με περισσότερο ενθουσιασμό.

Raggedy Man είπε...

Καλά, άμα λες ίσως, δε σε βλέπω. Κι εγώ έτσι είμαι. Έχω ένα εξωτερικό σκληρό ένα τέρρα γεμάτο από αυτά τα "ίσως"...