1.4.13

Daughter - If You Leave

Είδος:  Indie Pop  /  Alternative Folk
Κυκλοφορεί:  18 Μαρτίου 2013


    Έπειτα από αρκετά EPs και singles, το πρώτο ολοκληρωμένο album των Daughter στην ιστορική 4AD είναι γεγονός. Η μπάντα μάς έρχεται από το Λονδίνο, γεγονός που φωνάζει από τη μουσική τους. Πρόκειται για μια εντελώς εναλλακτική άποψη της folk, με αιθέριες ηλεκτρικές κιθάρες αντί για ακουστικές, pop φωνητικά με καθαρή βρετανική προφορά (αλλά καθόλου βαριά...Λονδίνο!) και ήχο που θυμίζει το μινιμαλισμό των XX (συμπολίτες τους φυσικά). Οι μελωδίες είναι οι κλασικές που συναντάμε στα indie folk και pop συγκροτήματα της τελευταίας πενταετίας.
     Η μελαγχολική, εύρθαυστη ατμόσφαιρα του If You Leave μπορεί να θυμίζει χιλιάδες χιπστεριές που ακούμε καθημερινά, ωστόσο εδώ υπάρχει μια ειδοποιός διαφορά. Οι στίχοι της μπάντας είναι τόσο καλοί, που δεν μπορεί να είναι δήθεν. Οι αφηγήσεις της Elena Torna, καταφέρνουν να είναι και ποιητικές, αλλά και αυθόρμητες. Εκεί που η στιχουργική δημιουργεί τη μία εικόνα μετά την άλλη, ξαφνικά σου πετάει φράσεις τόσο ευαίσθητες, που σε στέλνουν αδιάβαστο εσένα που σνόμπαρες τους στίχους και άκουγες τις μπάντες μόνο για τη μουσική τους. Δε γίνεται να μη λυγίσεις, σπάνια γράφονται τόσο σπουδαίοι στίχοι πλέον. Θα μπορούσαμε να αναφερθούμε πιο συγκεκριμένα, αλλά καλύτερα να σας αφήσουμε να τους ανακαλύψετε μόνοι.
     Δε χωράει αμφιβολία, το συμπαθέστατο αυτό album μάς συστήνει σε μια ταλαντούχα μπάντα. Μια μπάντα που αν βελτιώσει λίγο τις συνθέσεις της και βρει μια πιο ιδιόκτητη ταυτότητα, ίσως βγάλει θαύματα στο μέλλον.

Βαθμολογία: 
7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Youth
, Still , Human

Δεν υπάρχουν σχόλια: