20.4.13

Iron & Wine - Ghost On Ghost

Είδος:  Indie Folk  /  Soul  /  Jazz  /  Blues
Κυκλοφορεί:  15 Απριλίου 2013


    Στο πέμπτο album του Αμερικανού Samuel Beam, ευρέως γνωστού ως Iron & Wine, ακολουθείται μια διαφορετική κατεύθυνση σε σχέση με όλες τις προηγούμενες δουλειές του. H folk μελαγχολία περιορίζεται αρκετά, ενώ γίνεται μια μεγαλη στροφή προς τη μαύρη μουσική. Ψήγματα αυτής της τάσης βέβαια υπήρχαν και στον προηγούμενο δίσκο, όμως εδώ η αλλαγή είναι αρκετά εντονότερη.
     Λέγοντας μαύρη μουσική εννοούμε κατά βάση soul, αν και δε λείπουν και τα jazz και blues περάσματα. Κυρίαρχο παράδειγμα για τα περάσματα αυτά το Lovers' Revolution, το πρώτο κομμάτι που ακούστηκε μέσα από το δίσκο, που είναι και με διαφορά το καλύτερό του. Για την ακρίβεια, είναι το μόναδικο σπουδαίο κομμάτι που περιέχει το album. Διότι κατά τα άλλα, οι συνθέσεις συνολικά είναι μάλλον αδύναμες. Μπορεί ο ήχος να είναι καλός (όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει ο συγκεκριμένος καλλιτέχνης) και η στροφή να έγινε με επιτυχία, αλλά τα κομμάτια, η πρώτη ύλη δηλαδή, απέχουν λίγο από το να γίνουν ενδιαφέροντα.
     Γενικά, στο νέο κόσμο που του ανοίγεται ο Beam κάνει βήματα πολύ safe. Το αποτέλεσμα είναι μεν αξιοπρεπές, αλλά θα πρέπει να διευρύνει λίγο τη φαντασία του αν θέλει να πετύχει κάτι παραπάνω από αυτό.

Βαθμολογία: 
6½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Caught In Tne Briars
, Joy , Low Light Buddy Of Mine , Lovers' Revolution

Δεν υπάρχουν σχόλια: