29.2.12

Anais Mitchell - Young Man In America

Είδος:  Folk  /  Indie Folk
Κυκλοφορεί:  13 Φεβρουαρίου 2012



    
     Η επιστροφή της Anais Mitchell γίνεται με ένα πανέμορφο album, που σταθεροποιεί τη θέση της στην πρώτη γραμμή της folk τραγουδοποιίας.
     Μετά την αποθέωση του προηγούμενού της δίσκου από τον τύπο, η κυκλοφορία ενός εξίσου καλού ήταν σίγουρα πρόκληση και αναμφίβολα εγχείρημα καθόλου εύκολο. Κι όμως, η Anais ανταποκρίθηκε παραπάνω από ικανοποιητικά στις προσδοκίες του κοινού, παρουσιάζοντάς μας ακόμη έναν υψηλότατου επιπέδου δίσκο.
     Επηρεασμένο από την αμερικανική κοινωνία και την οικονομική κρίση και με τη φωτογραφία του πατέρα της όταν ήταν 30 χρονών (δηλαδή όσο είναι εκείνη τώρα) στο εξώφυλλο, το "Young Man In America" κεντρίζει την προσοχή από την πρώτη στιγμή.
     Περνώντας, όμως, στο μουσικό κομμάτι, διαπιστώνει κανείς ότι εκεί βρίσκεται το πραγματικό ενδιαφέρον. Η πεντακάθαρη παραγωγή αναδεικνύει απόλυτα την άψογη, χαρακτηριστική φωνή της Anais, καθώς και τους ήχους από τα όργανα (δηλαδή τις κιθάρες κατά κύριο λόγο). Ο ήχος είναι απλός αλλά γεμάτος και πραγματικά "χαϊδεύει" τα αυτιά. Το ίδιο και οι συνθέσεις, οι οποίες κυμαίνονται από αρκετά καλές, έως εξαιρετικές.
     Γενικά, πρόκειται για δίσκο στον οποίο όλα λειτουργούν ρολόι. Η διαχρονικότητά του είναι εγγυημένη και θα αποδειχθεί σε βάθος χρόνου, από εκεί και πέρα εξαρτάται από το προσωπικό γούστο του καθενός το αν θα αρέσει. Η άποψη του Indiego Sound είναι προφανής και η ευχή του είναι να μην αγνοηθεί το Δεκέμβριο στα year end lists, όπως είχε συμβεί για λόγους άγνωστους με τον προηγούμενο δίσκο της...

Βαθμολογία:  7½

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:   Young Man In America , Coming Down , Tailor   (previews)
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: