26.2.12

The Ting Tings - Sounds From Nowheresville

Είδος:  Indie Pop  /  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  27 Φεβρουαρίου 2012

     
     Ο πρώτος τους δίσκος πούλησε περίπου 2 εκατομμύρια αντίτυπα. Ο δεύτερος δίσκος είναι εδώ και περιέχει ορισμένα από τα καλύτερα pop singles που θα ακούμε όλη τη χρονιά!
     Ο εν λόγω δίσκος έχει δέχεται τα πυρά της μεγαλύτερης μερίδας των κριτικών του πλανήτη.  Το Indiego Sound τους καταλαβαίνει απόλυτα... Ο δίσκος έχει πολλά στοιχεία-κράχτες, που συναντάμε σε μέτρια ή κακά albums: είναι μικρός σε διάρκεια, περιέχει αρκετά filler tracks μετά τη μέση του, ενώ δεν έχει ίχνος συνοχής. Οι Ting Tings έχουν χωρέσει μέσα σε 10 κομμάτια σχεδόν ισάριθμα μουσικά είδη! Από funk rock και hip hop στα "Hang It Up" και "Guggenheim" αντίστοιχα, μέχρι ska στο "Soul Killing", σκληρές indie rock κιθάρες στο "Give It Back", synthpop στο "One By One", noise pop και electropop στο "Silence", αλλά και μπαλάντες (τα 2 τελευταία κομμάτια). Μέσα σε αυτόν τον κακό χαμό υπάρχει αρκετή σαβούρα, μιας και οι βρετανοί δεν ανταπεξέρχονται καλά σε όλα τα είδη (θα ήταν υπερφυσικό, ή απλά "Moby", αν συνέβαινε κάτι τέτοιο!).
     Παρόλα αυτά, εκεί που οι Ting Tings το 'χουν, το 'χουν για τα καλά! Δεν βλέπουμε συχνά τόσο ζωηρούς funk ρυθμούς, συνδυασμένους με pop/rock ταπεραμέντο, ούτε φτιάχνονται συχνά κομμάτια που σε "χτυπάνε" τόσο άμεσα, όσο τα highlights του album αυτού. To  "Hang It Up", για παράδειγμα, μοιάζει γεννημένο dancefloor anthem, ενώ το "Guggenheim" είναι σαν να ξεκινάει από εκεί που σταμάτησε το εξαιρετικό "99 Problems" του Jay-Z.
     Έτσι, μπορεί το "Sounds Of Nowheresville" να καταρρίπτει κάθε στοιχείο ομοιογένειας που χαρακτηρίζει τα albums και να θυμίζει best of συλλογή της Madonna, μπορεί να είναι αποπροσανατολισμένο, μπορεί ως σύνολο να είναι μέτριο, αλλά οι καλές του στιγμές είναι τόσο καλές, που δεν μπορούν παρά να του προσφέρουν την αναγνώριση και την επιτυχία, μέσα στους επόμενους μήνες.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Hit Me Down Sonny , Hang It UpGuggenheim 
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: