11.2.12

Sharon Van Etten - Tramp

Είδος:  Indie Folk  /  Indie Rock
Κυκλοφορεί:  6 Φεβρουαρίου 2012

     
     Τρίτος δίσκος από την αμερικανίδα, με τον Aaron Dessner των National αυτή τη φορά στην παραγωγή και με πολλούς να λένε ότι πρόκειται για την καλύτερή της δουλειά.
     Ένας ακόμη άκρως προσωπικός δίσκος της Sharon, ένα ακόμη βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση, την κατεύθυνση της ειλικρίνειας και της απλότητας. Μουσικές εξομολογήσεις με άψογα φωνητικά (όπως πάντα), αλλά και σχεδόν άρτιο ηχητικό περιτύλιγμα. Μία επιδέξια ακροβασία μεταξύ των folk στοιχείων, της indie τραγουδοποιίας , αλλά και της rock αισθητικής. Ήχοι απλοί και γνώριμοι, που άλλοτε κινούνται σε χαμηλούς τόνους και συνοδεύουν, άλλοτε ξεσπούν, αλλά χωρίς να ενοχλούν.
     Οι συνθέσεις, βέβαια, μας χαλάνε λίγο τα πράγματα. Όχι ότι είναι κακές... Ίσα ίσα, είναι αξιοπρεπέστατες. Το θέμα είναι ότι συνήθως παραείναι απλές και μονότονες. Περισσότερες εναλλαγές και μεγαλύτερη ποικιλομορφία στα μοτίβα σίγουρα θα τις απογείωνε.
     Εν ολίγοις, το "Tramp" είναι ένας πολύ καλός δίσκος, από τον οποίον όμως λείπουν η φαντασία και η δημιουργικότητα που συνιστούν ένα πραγματικό αριστούργημα.

Βαθμολογία:  7

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:   Serpents , All I Can , Ask 
Official Website

Δεν υπάρχουν σχόλια: