23.2.12

Perfume Genius - Put Your Back N 2 It

Είδος:  Indie Pop  /  Lo-Fi 
Κυκλοφορεί:  20 Φεβρουαρίου 2012


    Το δεύτερο album του Perfume Genius έχει αρκετούς λόγους για να θεωρηθεί μία από τις καλύτερες κυκλοφορίες του 2012 μέχρι στιγμής.
     Ο Mike Hadreas, όπως είναι το πραγματικό του όνομα, αποτελεί "εύρημα" των Los Campesinos!, οι οποίοι τον βοήθησαν να κυκλοφορήσει το πρώτο του  album το 2010. Η πορεία του αποδείχθηκε ανοδική, καθώς την περασμένη χρονιά περιόδευσε μαζί με τους Beirut.
     To 2012 τον βρίσκει στον δεύτερό του δίσκο, έναν δίσκο ισορροπημένο, καλογραμμένο και άξιο διάδοχο του πρώτου. Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με τη μουσική του, θα πρέπει να πούμε ότι είναι απλή, αλλά γεμάτη συναίσθημα. Οι ενορχηστρώσεις περιλαμβάνουν κυρίως πιάνο, ηλεκτρονικούς ήχους και σπανίως κιθάρα, ενώ η παραγωγή είναι αρκετά lo-fi. Οι μελωδίες του  πιάνου, το οποίο κυριαρχεί, μπορεί να είναι απλοϊκές (για αρχάριους θα έλεγε κανείς), αλλά είναι υπέροχες και καταφέρνουν να μεταδώσουν το συναίσθημα του καλλιτέχνη, το οποίο ξεχειλίζει σε κάθε δευτερόλεπτο του δίσκου.
     Το παραπάνω αποτελεί και το πλέον γοητευτικό στοιχείο της μουσικής αυτής. Ο Hadreas φαίνεται ότι είναι από τους ανθρώπους που δεν βρήκαν το δρόμο στρωμένο με ροδοπέταλα. Η μουσική μοιάζει να λειτουργεί λυτρωτικά για εκείνον, σαν πεδίο εκτόνωσης των προβλημάτων, ή σαν καταγραφή προσωπικών του εμπειριών. Αυτό γίνεται ολοφάνερο αν προσέξει κανείς τους στίχους, οι οποίοι λόγω της συχνά ιδιαίτερης και αυστηρά προσωπικής θεματολογίας τους μπορεί να αγγίξουν ένα περιορισμένο κομμάτι του κοινού, αλλά ως αφοπλιστικά αληθινοί και ειλικρινείς, δεν μπορούν παρά να συγκινήσουν τους πάντες. Κομμάτια όπως τα "Take Me Home" και "Sister Song" θα σας πείσουν για αυτό.
     Κακά τα ψέματα, ο δίσκος αυτός, τουλάχιστον στα μάτια του Indiego Sound, δεν είναι κάτι το εντυπωσιακό, λόγω της πολύ περιορισμένης μουσικότητάς του. Τελειώνοντας την ακρόαση οπωσδήποτε νιώθεις ότι κάτι λείπει. Με άλλα λόγια, η απλότητα αυτή περιορίζει το δίσκο και δεν τον αφήνει να απογειωθεί. Παρόλα αυτά, η μουσική και οι στίχοι είναι τόσο συναισθηματικά φορτισμένοι, που αρκούν για να αναδείξουν το "Put Your Back N 2 It" ως ένα από τα πιο αγαπημένα albums που ακούσαμε τελευταία.

Βαθμολογία:  8

Κομμάτια που ξεχωρίζουν:  Normal Song , 17 , All Waters , Hood

Δεν υπάρχουν σχόλια: