13.6.13

Beady Eye - BE

Είδος:  Rock
Κυκλοφορεί:  10 Ιουνίου 2013

  
     Η παταγώδης αποτυχία του κάκιστου πρώτου δίσκου δημιούργησε χαμηλότατες προσδοκίες για τη δεύτερη αυτή προσπάθεια του αντιπαθέστατου Liam Gallagher να ξανακάνει κάτι αξιόλογο στο μουσικό γίγνεσθαι με τους Beady Eye, στη μετα-Oasis εποχή. Με αυτό ως δεδομένο, τα καλά νέα είναι ότι το "BE" είναι ξεκάθαρα καλύτερο από τον προκάτοχό του. Το κακά νέα; Ότι και πάλι, δεν καταφέρνει να περάσει τη βάση.
     O Liam ευτυχώς κατάλαβε τις κραυγαλέες αδυναμίες του ντεμπούτου και φρόντισε να διορθώσει κάποιες από αυτές. Καταρχάς, έπαψε να το παίζει rock 'n' roll τζόβενο. Είδε ότι δεν μπορεί να το υποστηρίξει και έτσι το έριξε περισσότερο στις μπαλάντες. Πρώτη σοφή κίνηση. Επιπλέον, συνειδητοποιώντας προφανώς ότι η φωνή του έχει χαλάσει, σταμάτησε επιτέλους να ανεβαίνει σε υψηλές συχνότητες και περιορίστηκε σε πιο συμμαζεμένες ερμηνείες. Για όποιον έχει παρακολουθήσει το συγκρότημα, οι φρικτές ερμηνευτικές απόπειρες που κατέληγαν σε κακόηχες στιγγλιές θα είναι οικείες. Αν η μύτη του είχε στόμα, στοιχηματίζουμε ότι θα ξεφυσούσε ανακουφισμένη. Τέλος, απ' ό,τι φαίνεται η μπάντα έκανε λίγο περισσότερο focus στις συνθέσεις, οι οποίες από απαράδεκτες έχουν γίνει μέτριες. Παραμένουν αδιάφορες και κοινότυπες, αλλά δεν είναι σε καμία περίπτωση για τα σκουπίδια. Κάτι είναι και αυτό...
     Συνολικά, όμως, ο δίσκος απέχει πάρα πολύ από το να γίνει ενδιαφέρων. Οι Beady Eye δεν ανταποκρίνονται ούτε κατά διάνοια στη θέση τους ως μετενσάρκωση των Oasis και η απουσία του Noel (ο οποίος επίσης δεν είχε κάτι ιδιαίτερο να παρουσιάσει) είναι για άλλη μια φορά εμφανέστατη. Προσωπική άποψη του Indiego Sound; Αν τα αδέρφια Gallagher δεν επανέλθουν σε φόρμα άμεσα, καλύτερα να εξαφανιστούν αμφότερα από τη δισκογραφία, γιατί η ζυγαριά έχει αρχίσει και γέρνει επικίνδυνα προς την πλευρά των αποτυχιών.

Βαθμολογία: 
5

Κομμάτια που ξεχωρίζουν: 
Flick Of The Finger
, Don't Brother Me , Shine A Light , Start Anew

Δεν υπάρχουν σχόλια: